Nové fitness centrum v Novém Jičíně – aneb jak jsme začínali, díl I.

Ahoj, zdravíme všechny sportovce a milovníky pohybu!

 

Dlouho jsme čekali na příležitost Vám povědět o tom, jak vše vůbec začalo! Našim cílem bylo od začátku vybudování perfektního a jedinečného fitness centra, kam budete chodit velmi rádi a kde se budete cítit výjimečně. A tomu předcházelo mnoho nápadů, plánů, radostí, ale i starostí. Pojďme si o tom říct více.

 

Pustit se do podnikání v oboru fitness? Otevřít si své vlastní fitness centrum? Co na to vše potřebujeme? Jaké prostory jsou vhodné? Kolik bude stát vybavení?… Tyto otázky vedle spousty jiných začaly na podzim roku 2017 naplno zaměstnávat naše mozkové buňky. Z myšlenky vybudování vlastního fitka se pouhým pokukováním po vhodných prostorech stala hotová věc. Jednoduše jsme se zamilovali do představy vlastnit fitness centrum, vytvářet hodnoty, dělat naše zákazníky šťastnými a podporovat je v dosažení jejich cílů. Ano, jdeme do toho, teď nebo nikdy!

 

Nic není důležitější než místo. Lokalita a dostupnost byli prioritou číslo jedna. Začal takový malý maraton v hledání, který ovšem netrval příliš dlouho. Menší komplikací bylo, že dostatečně velká plocha v centru města Nový Jičín není jen tak k mání, ale kdo hledá – najde :-). Z původních pár stovek metrů čtverečních se stalo krásných 750 a my mohli začít detailněji plánovat. A to vše v bývalé restauraci hotelu Kalač.

 

Mnozí z Vás si prostory pamatují ještě z dob, kdy zde byla provozována restaurace a vinárna, konány různé společenské akce a sešlosti. Poslední dobou byl prostor prázdný a přímo se nabízel k jeho rekonstrukci a novému využití. Příležitost jsme chytili za pačesy a pustili se do toho. Mnoho měsíců zde probíhala kompletní rekonstrukce, počínaje rozsáhlými demoličními pracemi, výměnou oken, předěláváním vnitřních dispozic, instalací náročné vzduchotechniky, pokládkou speciálních sportovních podlah apod. Neříkáme, že vše šlo vždy jako po másle, ale společnými silami se nám podařilo vytvořit krásné fitness centrum, které nyní čeká už jen na Vaši návštěvu.

 

Současně s přestavbou bylo zapotřebí řešit spoustu dalších záležitostí, které jsou nezbytné pro otevření fitness centra. Více o nich si povíme příště v našem dalším článku, tentokrát na téma vybírání partnera pro realizaci, vybírání strojů a vybavení, inspirace.

 

Těšíme se na Vás!

S láskou
Aleš a Sisi, majitelé AS Fitness




Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *